”Kaukana ei kavala maailma”

Tänään 10. lokakuuta vietetään suomalaisen kirjallisuuden ja Aleksis Kiven päivää. Sen kunniaksi Kanta-Hämeen poliisilaitos komisario Ilkka Iivari on julkaissut tiedotteen runon muodossa.

Kaukana ei kavala maailma

Eilen juuri ennen puolen päivän täyttymistä marssiskeli nuori mies keskisessä Hämeessä liki Hämeenlinnan toria kauppaan. Mielessänsä lienee hajujälki tuoksujen uusien. Kassiinsa pakkaili hajusteita ja pinkaisi rivakkaan rientoon. Vartija perään säntäsi ja pakenijan tavoitti. Mies rangaistuksen myöhemmin kuulee luona käräjäkivien.

Eilen auringonkehrän kiertyessä kohden iltaseitsemää saapui porukka urheiluliikkeeseen. Olivatko mielessä liikunnalliset riemut vai myytävääkö havittelivat? Hikoiluvaatteita mukaansa pakkasivat, mut maksusuorituksen unohtivat. Autoonsa riensivät ja kohden Pirkanmaata kurvailivat. Tiedossa on poliisilla tekijät nää. Luo käräjäkivien johtaa lopulta heidänkin tie.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa