”Ken koiran ottaa, se koirasta huolen pitäköön”

Kanta-Hämeen poliisilaitos muistuttaa, että ”Ken koiran ottaa, se koirasta huolen pitäköön”. Näin ei toiminut sunnuntaina Riihimäellä aikuinen mies, joka jätti koiransa autoon.

Miisa ei liity tapaukseen!

Varmuudella koira ehti olla autossa aamuvarhaisesta iltaan, kunnes poliisi sen sieltä otti pois. Koira oli ulvonut äänensä käheäksi, eikä sillä ollut ruokaa eikä juomaa. Talutushihna oli jätetty kaulaan, joten vaarana oli myös kuristuminen

Ohikulkija oli havainnut koiran aamulla autossa ja kun hän huomasi koiran vielä illallakin autossa, päätti hän soittaa apua. Koira toimitettiin eläinhoitolaan. Mahdollista on, että koira on ollut autossa edellisestä illasta eli lähes vuorokauden.

Ainoa onni tässä oli, ettei aurinko paistanut, eikä muutenkaan ollut kuumaa. Koiralla on kuitenkin ollut kärsimys olla autossa näin pitää aika, joten tätä tutkitaan eläinsuojelulain pykälien rikkomisena.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa