Mies huijasi 38 000 euron auton, 6 000 euron lomamatkan…

Kajaanissa 35-vuotias mies sai maaliskuussa paikallisesta autoliikkeestä käyttöönsä uuden noin 38.000 euroa maksavan henkilöauton. Hän tilasi auton ja toimitti autoliikkeelle tietokoneella väärentämänsä maksukuitin.

Autoliike ei antanut luovutustodistusta, koska rahat eivät olleet kirjautuneet yrityksen tilille. Mies ennätti ajella autolla lähes 3000 kilometriä, kunnes autoliike teki rikosilmoituksen ja poliisi otti auton takavarikkoon. Miestä epäillään törkeästä petoksesta ja väärennyksestä.

Toukokuussa mies vuokrasi Sotkamosta lomamökin kuukauden ajaksi. Mökin vuokrauksesta aiheutunut 2700 euron lasku jäi useista hyvistä lupauksista huolimatta kuitenkin maksamatta. Tätä tekoa tutkitaan petoksena.

Saman kuun lopulla mies varasi yli 6000 euron arvoiset lennot Italiaan ja hotellin. Hän toimitti matkatoimistolle tietokoneella väärentämänsä maksukuitin, jolla hän sai lentoliput ja pääsi perheensä kanssa lomamatkalle.

Matkatoimiston tilille ei ollut matkan aikana tullut maksua ja he kuolettivat paluulennon lentoliput. Kotimatkan järjestämiseksi mies oli yhteydessä kahteen työkaveriinsa ja sai heidät lainamaan rahaa yli 3000 euroa kertomalla tarinan lompakon ja pankkikortin anastamisesta.

Toiselle työkaverille mies valitteli tilisiirtojen viivästymistä juhannuksen vuoksi ja tämä maksoi vielä suoraan lentoyhtiölle noin 2500 euron lentoliput Italiasta Suomeen. Matkan jälkeen mies lähetti työkaverille väärentämänsä pankkisiirtokuitin, jonka mukaan hän olisi maksanut velat takaisin. Näitä tekoja tutkitaan petoksina ja väärennöksinä.

Elo-syyskuun aikana mies sai autoliikkeestä ja muutamilta yksityishenkilöiltä ajettavakseen useita noin 20.000 euron hintaisia henkilöautoja. Näissäkin autokaupoissa mies toimitti väärennettyjä pankkisiirtokuitteja.

Autot olivat miehelle ajettavana muutamien päivien ajan ja omistajat itse hakivat autonsa pois huomattuaan maksukuitit väärennetyiksi. Näitä tekoja tutkitaan petoksina ja väärennyksinä.

Tämän tarinan opetuksena on se, ettei pidä uskoa arkistotunnuksella olevaan pankkisiirtotositteeseen, koska sellaisen väärentäminen on hyvin helppoa. Maksun saaminen on varmaa vasta siinä vaiheessa, kun rahat näkyvät tiliotteella.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa