Poliisi juoksi 11-vuotiaat ilkivallantekijät kiinni: ”Tulee kalliiksi”

Rovaniemeltä tuli sunnuntaina 6.10. klo 12.20 poliisille ilmoitus, että pojat rikkovat lamppuja Lapinaukean kentällä. Partion saapuessa paikalle olleet pojat pinkaisivat karkuun eri suuntiin.

Osa pojista luovutti lyhyen juoksukisan jälkeen, mutta loput pojista jaksoivat juosta poliisin edellä Pohjolankadulle harjoittelukoulun pihalle asti. Kiinni saatu viisikko tunnusti yhteistuumin rikkoneensa kentän laidalla olevia valonheittimiä.

Lamppuja on kuulemma rikottu edellisenäkin päivänä. Kaikkiaan valonheittimiä oli rikottu tämänhetkisen tiedon mukaan 14 kappaletta, joten taloudelliset vahingot ovat suuret.

Tekijät ovat 11 – 12 -vuotiaita. Kaikkien vanhemmat tavoitettiin ja he tulivat noutamaan lapsensa kotiin. Alle 15-vuotiaina pojat eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa teostaan, mutta lamppujen korvausasioita joudutaan vielä selvittelemään. Tämänkaltaisista tapahtumista menee myös aina tieto sosiaalitoimelle.

Vanhempien olisi syytä keskustella tästä tapauksesta omien lastensa kanssa, jotta mahdollisimman moni ymmärtäisi, millaisia seuraamuksia ajattelemattomuudella voi olla.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa