Pöljä: Varo tätä ravintolassa

Tampereen keskustassa on tehty lompakkovarkauksia, joissa tekijä tai tekijät ovat tunkeutuvat aamun pikkutunteina ravintolan tiskillä pankkikorttia käyttävän asiakkaan taakse ja urkkivat tunnusluvun.

Tämän jälkeen tekijä varastaa huomaamattomasti asiakkaan lompakon ja käy pikapankilla tyhjäämässä asiakkaan tilin.

Poliisi on ottanut yhden henkilön kiinni epäiltynä useisiin varkauksiin ja maksuvälinepetoksiin. Hän on tällä hetkellä pidätettynä. Tutkinta jatkuu edelleen ja muiden henkilöiden osallisuuksia tutkitaan.

Jos tiedät jotakin, mikä voisi auttaa näiden rikosten selvittämisessä, lähetä sähköpostia osoitteeseen rikosvihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi.

Poliisi muistuttaa käyttämään pankkikorttia niin, ettei sivullinen voi nähdä tunnuslukua, ja säilyttämään kortin huolellisesti. Tilanteen mukaan kannattaa harkita, voisiko lompakon jättää kokonaan kotiin ravintolailtana ja ottaa mukaan vain käteistä. Jos lompakko häviää, samalla useimmiten häviää useita tärkeitä kortteja, joiden uusiminen on työlästä ja voi maksaa. Samalla jää myös mahdollisuus, että ajokorttia käytetään myöhemmin johonkin rikokseen. Ajokortit ovat rahan arvoista omaisuutta varkaillekin, jotka voivat myydä ajokortteja eteenpäin rikoskäyttöä varten.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa