Tekstiviestipotkut sairausloman takia tuli kalliksi

Ylen mukaan lempääläläinen LVI-alan yrittäjä kysyi toukokuussa 2012 aamulla työntekijältä tekstiviestillä, että onko tämä tulossa töihin. Työntekijä vastasi olevan menossa lääkäriin, jonka jälkeen työnantaja päätti työsuhteen teksiviestillä.

Yrityksellä ei ole varaa maksaa sairauslomia, sanoi työnantaja seuraavana päivänä puhelimessa. Työnantaja oli merkinnyt työsopimukseen pidemmän koeajan kuin työehtosopimus sallii. Työsuhteen hän oli päättänyt koeaikaan vedoten.

Työnantaja kertoi Pirkanmaan käräjäoikeudessa luulleensa, että koeaikaa oli vielä jäljellä. Hän vetosi työntekijän rikkeisiin ja siihen ettei ollut saanut tekstiviestiä lääkäriin menosta.

Käräjäoikeuden mukaan yrityksen taloudesta keskustelu viittasi siihen, että syy työsuhteen päättämiselle oli nimenomaan sairausloma.

Työnantaja tuomittiin työsyrjinnästä 30 päiväsakkoon. Työntekijä saa puolen vuoden palkan eli runsaat 14 000 euroa sekä 800 euroa korvauksia henkisestä kärsimyksestä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa