Toimittaja mainosti maahantuomaansa autopesuainetta Start!-ohjelmassa

Julkisen sanan neuvostolle tehdyn kantelun mukaan Nelosella 8.6.2013 lähetetty Start!-ohjelman jakso sisälsi piilomainontaa ja osoitti juontaja-toimittajan käyttävän asemaansa väärin.

Toimittaja esitteli neljänneksen ohjelman kokonaiskestosta autopesuainetta, jonka maahantuojana hän toimii. Pesuaineen kerrottiin toimivan erinomaisesti ja toimittaja vastaili pesuaineisiin liittyviin tuotekysymyksiin.

Ohjelman on tuottanut Nelonen Medialle ulkopuolinen tuotantoyhtiö. 1drywash-puhdistusainetta on käsitelty ohjelmassa aikaisemminkin. Aihe on kiinnostanut katsojia huomattavan paljon ja kerännyt runsaasti katsojapalautetta, kertoo Nelonen Median kanavapäällikkö Elina Mustelin.

Mustelinin mukaan tuotantoyhtiö on päätynyt mainitun pesuaineen maahantuojaksi vasta myöhemmin. Läpinäkyvyyden varmistamiseksi ohjelman tuottaja on halunnut tuoda katsojille selväksi kaupallisen yhteyden.

Julkisen sanan neuvoston mukaan journalisti ei saa käyttää asemaansa väärin ja käsitellä aiheita, joihin liittyy henkilökohtaisen hyötymisen mahdollisuus.

Ei ole epäilystäkään siitä, etteivätkö tuotantoyhtiö ja sen vastaavana tuottajana toimiva Start!-ohjelman toimittaja pyrkisi Nelosella esitettävässä ohjelmassa edistämään omaa maahantuontiliiketoimintaansa. Kysymys on katsojien luottamuksen pettämisestä ja poikkeuksellisen räikeästä Journalistin ohjeiden rikkomisesta, ratkaisussa kerrotaan.

Neuvosto ei löytänyt katetta kanavapäällikön väitteelle, jonka mukaan kaupallinen yhteys olisi tehty yleisölle selväksi. Se katsoo, että Nelonen on rikkonut hyvää journalistista tapaa ja antaa kanavalle huomautuksen.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin Toimittaja mainosti maahantuomaansa autopesuainetta Start!-ohjelmassa

 1. Olli sanoo:

  tosi kaupallinen kanava . Dry Washing ja Toyota, kotipiha ja pikkaisen muuta pintaa. Voi että haisee markkinoinnille. Ei tule turhempaa auto/ tekniikkaohjelmaa. Oli ennen huomattavasti parempi ja puolueettomampi. Meitä on paljon ketä kiinnostaa tekniikka ja uutuudet. Vaihtajaa toimittajaa. OKo.

 2. macce sanoo:

  Hyvä on ohjelma! Katselen ohjelman aina kun ehdin! Harrastan nopeita autoja
  Ford Focus Rs500 24tkm ajettu. Hyvin kulkee viritettynä 🙂 Aina puhdas ja siivottu…

  • Ari Kuttunen sanoo:

   Tässä aikamoinen kolaus Liinpäälle. Selailin nettiä ja etin muita pesuaineita, sit löysin tän joka tulee varmaan ryminällä kohta esille – ecoclean.fi myy Eco Touch vedetöntä autonpesuainetta PIKKASEN halvemmalla, kuin 1DryWash. Siellä oli vielä joku linkki AutoExpress-lehden sivuille, jossa testattiin noita aineita ja tää Eco Touch Waterless Car Wash voitti testin. Saikohan tää 1DryWash vaan 2 tai 3 tähteä.
   Olisi mielenkiintoista kokeilla tätä Eco Touch tuotetta 🙂

Vastaa