Auto törmäsi, koulupoika sinkoutui suojatieltä viheralueelle

Kauhajoella Päntäneentien ja Pehtoorintien risteyksessä tiistaina 5.11.2013 klo 16.45 8-vuotias koulupoika oli ylittämässä suojatietä pyörällä ajamalla, kun hän jäi auton töytäisemäksi.

Autoilija oli huomannut pojan suojatiellä juuri ennen törmäystä ja ehtinyt hieman jarruttaa sekä väistää pyöräilijää ennen osumaa. Auto osui pojan kuljettaman polkupyörän takapyörään ja poika lensi pyörän päältä viheralueelle.

Tapauksesta selvittiin säikähdyksellä, sillä pojalle ei tullut pintaruhjeita suurempia vammoja. Pojalla oli päässään pyöräilykypärä, joka suojasi mahdollisilta päähän kohdistuneilta vammoilta. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä liikennerikkomuksena.

Poliisi muistuttaa tienkäyttäjiä tällä hetkellä vallitsevista vuodenajalle ominaisista erittäin haastavista liikenneolosuhteista ja niihin varautumisesta.

Kevyenliikenteen käyttäjien tulee käyttää pimeän aikaan asianmukaisia valoja polkupyörissä sekä heijastimia vaatetuksessaan. Mikäli näitä ei ole, on autoilijan lähes mahdotonta havaita esimerkiksi vastaantulevaa autoa väistäessään ja lyhyillä ajovaloilla ajaessaan tien reunassa olevaa kulkijaa, Etelä-Pohjanmaan poliisilaitos muistuttaa.

Ajoneuvolla liikkeellä olevien tulee noudattaa erityistä varovaisuutta taajama-alueella koulujen ja päiväkotien läheisyydessä aamu- ja iltahämärän tai pimeän aikaan. Viimeistään nyt on aika myöskin tarkistaa ajovalojen ja lasinpyyhkimien kunto näkyvyyden varmistamiseksi.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa