Hesburger toivotuin lisä Amerikan pikaruokaketjuihin

Amerikkalaislehti Business Insider on listannut pikaruokaketjuja, joita kaivataan maahan entisten ketjujen täydentäjäksi. Amerikkalaisjulkaisu kaipaa maahan kuuttatoista maan ulkopuolella toimivaa pikaruokaketjua.

Listan kärjessä on yllättäen suomalainen hampurilaisketju Hesburger. Business Insiderin mukaan Hesburgerilla on erityisesti maukkaita kastikelisukkeita, kuten kurkku-paprika-majoneesi.

Mukaan listaukseen ovat päässeet myös muun muassa irlantilainen Supermac, japanilainen Lotteria, kiinalainen Dicos ja saksalainen Wienerwald.

Hesburger on Suomen suurin pikaruokaravintolaketju. Yritys alkoi Heikki Salmelan vuonna 1966 Naantaliin perustamasta grillikioskista. Salmela avasi ensimmäisen Hesburgerin Turkuun Kristiinankadulle. Hesburger-ketjun Suomen ravintoloiden verollinen myynti vuonna 2011 oli noin 198 miljoonaa euroa ja ketju työllistää Suomessa, Baltian maissa, Saksassa ja Venäjällä noin 5 000 henkilöä.

Wikipedia

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa