Ilmaiset ruokatoimitukset alkavat verkkoruokakaupasta

Verkkoruokakauppa Ruoka.net aloittaa ilmaiset ruokatoimitukset 2,1 miljoonaan talouteen maanantaina 11.11. klo 11. Tilatut tuotteet asiakkaille Metro-tukusta toimittaa yhdessä päivässä Itella.

b24bfdf01061a396_800x800ar

Pääkaupunkiseudulla toimitukset ovat kuudesti viikossa (ma-la) ja muualla Suomessa toimituspäiviä on neljä (ti-pe). Alle 30 euron tilauksesta veloitetaan pientoimitusmaksu 9,90 euroa.

On ekologisesti kestävää tilata kerralla enemmän. Viiden vuoden päästä ihmettelemme, että joskus kävimme itse autolla ruokakaupassa ja raahasimme raskaita ruokakasseja, sanoo Ruoka.net kauppias Jyri Stenberg.

Stenberg myöntää, että he eivät pysty kilpailemaan Keskon tai S-ketjun kanssa ostohinnoilla. Heillä on kuitenkin puolellaan merkittävät kustannusedut, sillä he eivät tarvitse suuria liiketiloja, toimivat ilman keskusvarastoa eikä heillä ole isoa henkilökuntaa.

Asiakas tilaa ja maksaa helposti netissä, ja Itella noutaa ruokatavarat suoraan Metro-tukusta. Emme tarvitse myöskään hienoja toimistoja vaan toimimme saksalaisen kustannustehokkaasti. Myös markkinoinnissa olemme ottaneet mallia maailmalta, Facebookissa Ruoka.net-tykkääjiä on jo yli 10.000, kuvailee Stenberg.

Suomen Postin entinen pääjohtaja Pekka Vennamo arvosteli verkkoruokakaupan tiedotustilaisuudessa kovin sanoin S- ja K-ryhmien toimia päivittäistavaroiden verkkokaupan hidastamiseksi.

S- ja K-ryhmät yrittävät suojella syntynyttä kahden yhtiön monopolia niin pitkään kuin mahdollista. Se on ymmärrettävää, mutta kuluttajan kannalta hyvin epäedullista. Verkkoruokakaupan yleistyminen mahdollistaa terveen kilpailun syntymisen päivittäistavaramarkkinoille.

Kuluttajan arkea helpottava verkkoruokakauppa kasvaa Euroopassa nopeasti. Englannissa suurimman verkkoruokakaupan Tesco.comin liikevaihto on yli 3 miljardia puntaa.

Suomi on jäänyt kehityksestä jälkeen, vaikka pitkien etäisyyksien vuoksi siitä olisi maassamme erityistä hyötyä, kertoo Stenberg.

Kategoria(t): ruoka Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa