Karin mukaan ei kannata käydä töissä 3000 euron palkalla

YLE kertoo Karista, jonka mukaan 3000 euron palkalla hänen ei kannata käydä töissä. Noin 400 kilometrin päässä, toisella paikkakunnalla työskentelevä Kari ei voi vähentää viikonloppumatkoja kotiin, eivätkä vuokra-asunnon kuluja.

Verottaja sorsii mielestäni törkeällä tavalla lapsettomia pareja ja sinkkuja. 3000 euron palkalla ei oikeastaan kannata käydä töissä, sillä viikonlopun bensakulut ovat yksistään yli 100 euroa ja 600 euron vuokra syö tilipussia valtavasti.

Verottajan mukaan lapsettomat aviopuolisot eivät voi vähentää puolison luona käynneistä aiheutuneita kuluja, jos heillä on eri kotikunnat. Näin verottaja vastasi Karin oikaisupyyntöön matka- ja työasunnon vuokrakulujen vähennyksistä.

Verottaja olettaa, että sinkku muuttaa työn perässä paikkakunnalle, missä työskentelee, vaikka omistusasunto on esimerkiksi 400 kilometrin päässä.

Perheellisiä halutaan tukea verohelpotuksilla, jos toinen joutuu työskentelemään toisella paikkakunnalla. Perheellisen on vaikeampi muuttaa työn perässä, kertoo Veronmaksajain keskusliiton lakiasiainjohtaja Vesa Korpela.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa