Merja Riikilä on valittu vuoden poliisiksi.

Etelä-Pohjanmaan poliisilaitoksen ylikonstaapeli Merja Riikilä on valittu vuoden poliisiksi. Riikilä on kautta aikojen toinen Vuoden poliisiksi valittu nainen.

Vuoden_poliisi_Merja_Riikila

Riikilä työskentelee päivittäin henkisesti vaikeiden asioiden parissa, sillä hän tutkii lasten seksuaalisia hyväksikäyttötapauksia. Tämä vaatii vahvaa motivaatiota ja omintakeisia työssä jaksamisen keinoja.

On hyvä, että lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista puhutaan, sillä aiheen nostamisella julkiseen keskusteluun tiedostetaan niiden vakavuus. Kun puolustuskyvyttömään lapseen kohdistetaan väkivaltaa tai seksuaalista hyväksikäyttöä, hänen itsemääräämisoikeuttaan ja koskemattomuuttaan loukataan aina vakavasti. Nämä näkymättömät vammat eivät parane nopeasti – eivät välttämättä ikinä, Riikilä toteaa.

Riikilä painottaa, että lapsiin kohdistuneet rikokset on äärimmäisen tärkeää saattaa viranomaisten tietoon mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Tämä mahdollistaa lapsen pääsyn asianmukaisen hoidon piiriin, auttaa asioiden selvittämisessä ja näytön hankkimisessa rikoksentekijää vastaan.

Väkivalta- ja seksuaalirikokset ovat rikostutkinnallisesti haastavia ja tutkinta-ajaltaan pitkäkestoisia. Selvittämällä mahdollisimman hyvin tämänkaltaiset tapaukset koen, että pystyn auttamaan ikävien ja traumaattisten kokemusten kohteeksi joutuneita uhreja parhaiten. Se motivoi minua jatkamaan tässä työssä, Riikilä mainitsee juhlapuheessaan.

Riikilä pitää omaa henkistä hyvinvointiaan yllä nauttimalla mielekkäistä harrastuksista, kuten liikunnasta ja nuorten pesäpallovalmennuksesta. Riikilä on tuttu kasvo naisten superpesiskentältä. Hän on niittänyt mestaruuksia muun muassa Nurmon Jymyssä, Ikaalisten Tarmossa, Lapuan Virkiässä ja Hyvinkään Tahkossa.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa