Oudot ostotapahtumat tiliotteille ihmetyttävät

Savonlinnan alueella poliisiin on ollut yhteydessä useat henkilöt pankki- ja/tai luottokorttimaksuihinsa liittyvistä epäselvyyksistä. Epäselvät tapahtumat ovat aivan viime päiviltä tai viimeisen viikon ajalta.

vx670-kuva

Poliisin mukaan kaikki epäselvyydet johtuvat mitä ilmeisimmin kauppaliikkeiden maksujärjestelmässä tapahtuneista virheistä. Tämän takia maksut ovat kirjautuneet ostajan tiliotteille suoritetuksi jossakin muussa paikassa kuin missä itse ostotapahtuma on tehty.

Useimpien poliisiin yhteydessä olleiden henkilöiden tosiasialliset ostopaikat ovat sijainneet joko Savonlinnassa tai Kerimäen seudulla ja useimmille ostotapahtuman paikaksi tiliotteelle on kirjautunut Tallinnassa sijaitseva ostopaikka, tiedottaa Etelä-Savon poliisilaitos.

Tällä hetkellä vaikuttaa kuitenkin siltä, ettei kenenkään tililtä ole kirjautunut mitään ylimääräisiä maksuja, vaan maksusumma vastaa jotakin asiakkaan itsensä tekemää ostosta tai maksua, mutta maksun saajaa koskeva tieto on väärä.

Tämä on luonnollisestikin aiheuttanut epäilyjä siitä, että asiakkaan pankki- ja/tai luottokorttia olisi käytetty väärin tai jossakin yhteydessä kopioitu, vaikka kortti on ollut asiakkaan omassa hallussa ja käytössä.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa