Oudot ostotapahtumat tiliotteille ihmetyttävät

Savonlinnan alueella poliisiin on ollut yhteydessä useat henkilöt pankki- ja/tai luottokorttimaksuihinsa liittyvistä epäselvyyksistä. Epäselvät tapahtumat ovat aivan viime päiviltä tai viimeisen viikon ajalta.

Poliisin mukaan kaikki epäselvyydet johtuvat mitä ilmeisimmin kauppaliikkeiden maksujärjestelmässä tapahtuneista virheistä. Tämän takia maksut ovat kirjautuneet ostajan tiliotteille suoritetuksi jossakin muussa paikassa kuin missä itse ostotapahtuma on tehty.

Useimpien poliisiin yhteydessä olleiden henkilöiden tosiasialliset ostopaikat ovat sijainneet joko Savonlinnassa tai Kerimäen seudulla ja useimmille ostotapahtuman paikaksi tiliotteelle on kirjautunut Tallinnassa sijaitseva ostopaikka, tiedottaa Etelä-Savon poliisilaitos.

Tällä hetkellä vaikuttaa kuitenkin siltä, ettei kenenkään tililtä ole kirjautunut mitään ylimääräisiä maksuja, vaan maksusumma vastaa jotakin asiakkaan itsensä tekemää ostosta tai maksua, mutta maksun saajaa koskeva tieto on väärä.

Tämä on luonnollisestikin aiheuttanut epäilyjä siitä, että asiakkaan pankki- ja/tai luottokorttia olisi käytetty väärin tai jossakin yhteydessä kopioitu, vaikka kortti on ollut asiakkaan omassa hallussa ja käytössä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa