Perussuomalainen vaati ”puhdasta kokoustilaa”, poliisi tutkii

Lieksan kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Esko Saastamoisen puheita kahvitilaisuudessa ennen 11.11.2013 pidettyä kaupunginvaltuuston kokousta tutkitaan.

Ylen verkkosivuilla julkaistun uutisen mukaan Saastamoinen vaatisi valtuustoryhmälle uutta ”puhdasta kokoustilaa” sillä perusteella, että somalialaisten työryhmä kokoontuu samoissa tiloissa heidän kanssaan.

Uutisessa haastatellun kaupunginsihteeri Matti Taposen mukaan puheenvuoroa oli ollut kuulemassa parikymmentä kaupunginvaltuutettua.

Esitutkinnassa epäiltyinä rikosnimikkeinä ovat kiihottaminen kansanryhmää vastaan ja syrjintä. Esitutkintaan asian on viran puolesta määrännyt Pohjois-Karjalan poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Pentti Nurminen.

Pietari

Vastaa