Pimeä taksi juottaa asiakastaan ja ryöstää

Helsingin poliisi varoittaa, että pikkujoulukaudella on yöaikaan tarjolla tavallista enemmän tarjolla pimeitä takseja. Luvatonta taksiliikennettä harjoittavat henkilöt päivystävät useimmiten taksitolppien välittömässä läheisyydessä tai ravintoloiden ulkopuolella.

Tänä vuonna on Helsingissä ilmoitettu 70 tapausta, joissa pimeään taksiin noussut henkilö on joutunut rikoksen uhriksi. Lähes poikkeuksetta tapauksiin liittyy rikollista toimintaa.

Tyypillisesti päihtynyt henkilö houkutellaan autoon ja häneltä anastetaan rahat sekä luottokortit. Usein varkauksiin liittyy myös maksukortin tunnusluvun urkkiminen ja tilin tyhjentäminen välittömästi matkan jälkeen tai sen aikana.

Rikoksen uhrit ovat usein päihtyneitä. Joissain tapauksissa matkustajalle on tarjottu lisää päihteitä päihtymyksen vahvistamiseksi.

Poliisi valvoo pimeää taksiliikennettä harjoittavia ja puuttuu tiukasti havaittuihin luvattoman taksikyydin tarjoajiin. Mikäli huomaa joutuneensa rikoksen kohteeksi, kannattaa sulkea maksukortit ja matkapuhelimen liittymä välittömästi ja ilmoittaa asiasta poliisille mahdollisimman pian.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa