Taas autoilijaa rahastetaan: Katsastuksen vaatima pieni tarra maksaa 221 euroa

Ilta-Sanomat uutisoi, että autojen konetilassa sijaitsevat valmistajan kilvet eivät ole enää välttämättä metallia. Tämä voi tulla autoilijalle kalliiksi.

Eräs autoilija joutui katsastajan vaatimuksesta uusimaan konehuoneessa sijaitsevan niin sanotun tyyppikilven. Volkswagen-merkkiliike ilmoitti tarran toimitusajaksi 2-3 kuukautta ja hinnaksi 120 euroa. Asennuskustannuksiksi puolestaan tuli 101 euroa ja 50 senttiä.

EU päättäjiltä voisi kysyä, pitäisikö näin tärkeä auton tunnistetieto olla hieman laadukkaammin tehty. Ettei nyt ihan tarralla. Jos vaikka se peltinen kilpi niin kuin ennenkin, kiukkuinen kuluttaja puhisee.

Aiemmin autojen tyyppikilvet olivat metallia, mutta nykyään kilven virkaa toimittaa tarra kustannussäästöjen takia.

Ne joudutaan tekemään erikseen, ei niitä hyllystä saa. Kyllä se kustannus tuota luokkaa valitettavasti on, VW-merkkiliikkeestä kerrotaan.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa