Varoitus: Tukehtumisvaara hyytelömakeisissa

Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan Suomeen on tuotu hyytelömakeisia, jotka saattavat aiheuttaa tukehtumisvaaran.

Kiinalaisia makeisia on myyty kilon painoisessa purkissa, jossa on useita yksittäin pikariin pakattuja makeisia.

Tuote sisältää lisäainetta E404 (agar), jota ei saa käyttää minipikareihin tai minikapseleihin pakatuissa hyytelömakeisissa. Kyseiset hyytelömakeiset saattavat aiheuttaa yhdessä tuotteen koon ja muodon kanssa tukehtumisvaaran.

Suomessa makeisia on myyty tämänhetkisen tiedon mukaan ainoastaan turkulaisessa China Market –myymälässä, josta myymättä olleet makeiset on jo poistettu ja tullaan hävittämään. Kyseisen erän parasta ennen –merkintä on 16.10.2014.

Kuluttajien tulee tukehtumisvaaran vuoksi hävittää em. tuotteet.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa