Etkö vastaa outoon numeroon? – Voi olla virhe

Moni ei vastaa oudosta numerosta tulevaan soittoon aggressiivisten puhelinmyyjien takia. Tämä tuo ongelmia esimerkiksi Kelalle ja Itellan pakettipalvelulle, muistuttaa YLE.

Olemme miettineet sitä, miten saisimme asiakkaamme paremmin kiinni. Aikaisemmin puheluistamme näkyi vain ”tuntematon numero soittaa” -teksti. Ihmiset vastasivat todella huonosti näihin puheluihin. Siksi siirryimme käytäntöön, jossa 020-alkuinen palvelunumeromme näkyy vastaanottajalle, kertoo Kelan yhteyskeskuksen johtaja Pirjo Myyry.

Itella on ottanut vaihtoehtoiseksi yhteydenottotavaksi älytekstiviestit. Viestintäviraston mukaan tavoitettavuusongelmiin voisi ratkaisuna olla soittajan nimen näkyminen näytöllä puhelinnumeron sijaan.

Pyrimme saamaan käyttöön sellaisen palvelun, joka näyttäisi puhelimessa ”Kela soittaa” tekstin, Myyry sanoo.

Lue myös Pietar.in -vinkki ongelmaan.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa