Kela pyörittelee papereita: ”Toisesta etuudesta otetaan pois sen verran kuin toiseen etuuteen lisätään”

Uuden elämäntilanteen kynnyksellä, avoliiton alkaessa Kelan etuudet joudutaan myös tarkistamaan uudelleen. Tähän liittyy hyvin erikoisia päätöksiä Kelan suunnalta. Tuntuu aivan järjettömältä, että Kela tuhlaa resurssejaan siihen, että toisesta etuudesta otetaan pois sen verran rahaa kuin toiseen etuuteen lisätään.

 Kela

Hyvänä esimerkkinä on minulle maksettava työkyvyttömyyseläke, josta otetaan elämäntilanteen muutoksen vuoksi pois 70 euroa. Suunnilleen saman verran kuitenkin lisätään takuueläkettä. Eläkkeiden kokonaissumma on siten aivan sama kuin lähtötilanteessa.

Myös asumistuen kanssa on joutunut täyttämään lomakkeita. Kun vielä heti perään vuokranantaja keksi nostaa vuokraa, on edessä jälleen uusi hakemuksen täyttäminen. Sen vielä ymmärtää, mutta taas pitää todistaa kaikki säästöjen yms. määrät.


Maijulla oli myös ongelmia aikaisemman asumistuen saannissa, kun Kela unohti koko tuen myöntämisen kaiken muun turhan paperinpyörityksen keskellä. Ilman omaa aktiivisuutta ja soittorumbaa olisi tämäkin etuus jäänyt täysin saamatta.

Kategoria(t): Pietari Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin Kela pyörittelee papereita: ”Toisesta etuudesta otetaan pois sen verran kuin toiseen etuuteen lisätään”

  1. Rista Blomster sanoo:

    Voihan KELA 🙁 ?????????????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Onnexi jaksatte soittaa ja olla valppaana!!!
    Minä en aina jaksa…

  2. Petri sanoo:

    On kyllä melkoisen monimutkaista pyöritystä tuollainen. Jos jostain päästä annetaan niin toisesta otetaan…

Vastaa