Kerrostalon ilmoitustaululapusta nettihitti ”Älkää enää tervehtikö”!

Facebookissa ja Twitterissä leviää kovaa vauhtia suomalaisnaisen koominen palaute naapureilleen kerrostalon rappukäytävässä. Perustuslakiin ja kotirauhaan vedoten Eteläsuomalainen nainen pyytää, etteivät naapurit tervehtisi häntä.

”Asukkaille,

Olemalla tervehtimättä ketään ja jättämällä vastaamatta tervehdyksiin olen selvästi ilmaissut, etten halua tuttavuutta tai tervehdyksiä tämän taloyhtiön asukkailta. Kuitenkin olen joutunut jatkuvasti häirityksi.

Olisi toivottavaa, että saisin kulkea rauhassa omaan kotiini. Olkaa siis hyvät ja lopettakaa nämä jo kesästä alkaen jatkuneet tervehtimiset ym. koska en niihin vastaa (puhumattakaan siis siitä, että itse tervehtisin täällä jotakuta) ja jotka yksipuolisina ovat erittäin kiusallista tungettelua. Että täällä olisi edes jollakin tavalla mahdollista asua niin kauan kunnes saan uuden asunnon.

Huomautan vielä, että Suomessa on perustuslain ja rikoslain mukaan taattu jokaiselle täällä asuvalle kotirauha: ihmisellä on oikeus olla ja elää rauhassa kenenkään häiritsemättä siinä piirissä, jota voidaan katsoa hänen sen hetkiseksi kodikseen; esimerkiksi rappukäytävä on kotirauhan suojaama paikka. Huomautan tässä nyt samoin tein siitäkin, että myös kunnianloukkaus on tässä maassa rikos.

Että joudun tällaisen ilmoituksen jättämään ei tietenkään ole kenenkään osapuolen kannalta mukavaa. Valitettavasti minulle ei kuitenkaan jää muuta mahdollisuutta, koska tavalliset sosiaaliset viestit eivät jostakin syystä tunnu menevän perille.

lappu

Kategoria(t): Facebook Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa