Lidl vetää makeiset pois myynnistä kassalta

Saksalainen kauppaketju Lidl on päättänyt vetää Iso-Britanniassa kaikkien 600 kauppojensa kassoilta myynnistä makeiset ja suklaapatukat.

Kuva: tjschloss

Lidl teki asiasta asiakaskyselyn lapsiperheiden vanhemmille. Vanhempien mukaan 68 prosenttia lapsista vaati makeisia ja 66 prosenttia vanhemmista taipui kinuamiseen. Moni ostaisi terveellisempiä välipaloja, jos niitä olisi tarjolla.

Tämän tulosten myötä makeistuotteet korvataan kuivatuilla ja tuoreilla hedelmillä, välipalapatukoilla ja mehuilla. Lidl on Ison-Britannian ensimmäinen kauppaketju, joka on poistanut makeiset kaikilta kassoiltaan.

Me tiedämme miten vaikeaa voi olla kieltäytyä lasten anelulta, sanoo Lidlin Britannian-johtaja Ronny Gottschilch Guardian-lehdelle.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa