Nuori mies tunkeutui vanhuksen kotiin – Raiskasi ja surmasi

Satakunnan käräjäoikeus antoi perjantaina päätökseen viime vuoden heinäkuussa 19. päivä sattuneesta tapauksesta, jossa 24-vuotias helsinkiläismies tunkeutui 88-vuotiaan satakuntalaisen vanhuksen omakotitaloon.

Iltalehti kertoo, että mies tunkeutui aamuyön tunteina talon auki jääneestä ikkunasta, raiskasi vanhuksen ja tämän jälkeen surmasi hänet. Uhri ja tekijä eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.

Seuraavana päivänä kiinni otettu mies tunnusti teot esitutkinnassa. Hänet määrättiin mielentilatutkimukseen.

Oikeus katsoi miehen syylliseksi kotirauhan rikkomiseen, raiskaukseen, murhaan ja näpistykseen. Hänet jätettiin tuomitsematta ja passitettiin tahdosta tahdosta riippumattomaan hoitoon Vanhan Vaasan sairaalaan.

Kyseessä on erittäin harvinainen tapaus. Tekijä ja uhri eivät tunteneet toisiaan mitenkään. Käräjäoikeuden päätös jättää tuomitsematta ei tullut yllätyksenä. Tapauksessa oli kyse vakavista mielenterveysongelmista, kihlakunnansyyttäjä Arto Mikkonen toteaa.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa