S-ryhmä boikottiin: ”Myyvät lohta, jota ei Suomessa saa syöttää edes sioille”

Itämeren luonnonlohen myynti tulevana kesänä arveluttaa kaupanalaa, sillä viime kesänä tunteita kuumensi tämän uhanalaisen lajin ostoboikotti. S-ryhmän liikkeissä luonnonlohen myyntiin suhtaudutaan kuitenkin myönteisesti, uutisoi YLE.

Osuuskauppamme voivat myydä luonnonlohta alueellisissa valikoimissa, jos niin haluavat. Emme kannata yrittäjiin kohdistuvia ostoboikotteja vaan meistä yhteistyö kaikkien toimijoiden kanssa tuo paremman lopputuloksen myös lohen suojelussa, sanoo valikoimajohtaja Ilkka Alarotu.

Ruokakeskon johto pohtii lähipäivinä, suositellaanko K-ryhmän kauppiaille luonnonlohen myyntiä vai jatketaanko viime kesästä tutulla linjalla. Tuolloin Kesko suositteli kauppiailleen, että ne eivät myisi Itämeren lohta.

Facebookin Safkatutka-sivustolla on aloitettu S-ryhmän boikotointiin kannustava lohiboikotti, ”kunnes se toimii vastuullisesti ja lopettaa uhanalaisen villilohen myymisen.” Boikottiin osallistujia huolestuttaa lohen uhanalaisuuden lisäksi sen dioksiinipitoisuus.

Suomessa Itämeren lohta ei saa syöttää edes sioille, koska siinä on niin paljon ympäristömyrkkyjä. Sitä saa syöttää ainoastaan meille ihmisille.

julkaisu käyttäjältä Safkatutka.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa