Suuri nettihuijaus: 18-vuotias osteli autoja 0,01 €:lla

Etelä-Savossa, Hämeessä ja pääkaupunkiseudulla marras- ja joulukuussa 2013 sekä tammikuussa 2014 18-vuotiaan mikkeliläisen miehen on epäilty erehdyttäneen useita eri henkilöitä autokaupoissa.

gt

Autokauppojen yhteydessä tapahtuneet erehdyttämiset ovat tapahtuneet siten, että asianomistajat ovat olleet myymässä ajoneuvoaan internetin välityksellä. Epäilty on ottanut ostoaikeissa myyjään yhteyttä.

Osalliset ovat sopineet kaupasta ja epäilty on esittänyt usein maksuna suoritetun sovitun kauppahinnan mukaisen maksukuitin kuvakaappauksella puhelimestaan. Tosiasiassa epäilty on kuitenkin suorittanut maksuna myyjille joko 0,01 tai 0,02 euroa.

Epäiltyjä ajoneuvopetoksia on tutkittavana yhteensä noin 10 eri tapausta, joista kahta tutkitaan tällä hetkellä törkeänä petoksena ja muita petoksina. Lisäksi tutkittavana on joitakin yksittäisiä lievempiä sekalaisia rikosepäilyjä.

Epäilty on vangittu Etelä-Savon käräjäoikeudessa Mikkelissä 22.1.2014 esitutkinnan turvaamiseksi ja rikosten jatkamisvaaran vuoksi.

Asian esitutkinta on käynnissä ja poliisi pyytää niitä asianomistajia, jotka eivät ole mahdollisesti asiassa vielä ilmoittautuneet poliisille, ottamaan yhteyttä Itä-Suomen poliisilaitokselle Mikkelin poliisiasemalle puhelinnumeroihin 071 875 5527, 071 875 5542 tai 071 875 5524.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa