Teillämme liikkuu 3 miljoonan pommi – Poliisi sai vakuutusyhtiöiltä uuden työkalun

Vahinkovakuutusyhtiöt ovat yhdessä lahjoittaneet Poliisihallitukselle 140 000 euroa automaattisten rekisterikilpien lukulaitteen hankkimista varten. Suomalaisen yrityksen valmistama ja lahjoitusvaroin hankittu laite esiteltiin maanantaina.

Laitteen ansiosta jatkossa muun muassa katsastamattomat ja varastetut autot poimitaan aiempaa helpommin liikennevirrasta. Samoin paljastuvat autot, joiden veroa ei ole maksettu, poliisijohtaja Seppo Kolehmainen Poliisihallituksesta summasi.

Kolehmainen jatkaa, että ongelmat kasaantuvat usein samoilla henkilöille. Katsastamattomilla ajoneuvoilla ajavista henkilöistä löytyy paljon myös ajo-oikeudettomia ja rattijuoppoja

Vuosittain Liikennevakuutuskeskus saa noin 50 000 ilmoitusta vakuuttamattomasta ajoneuvosta. Vakuuttamattomien ajoneuvojen aiheuttamia vahinkoja korvataan vuosittain noin kolmella miljoonalla eurolla.

Maksamattomien liikennevakuutusmaksujen luottotappioiden kanssa näiden säädösten rikkojien kokonaiskustannus vakuutusyhtiöille on yli 15 miljoonaa euroa vuodessa. Vakuutusyhtiöt uskovat, että uuden laitteen avulla valtaosa luvattomista ajoneuvoista saadaan pois liikenteestä ja hoitamaan asiansa kuntoon, Liikennevakuutuskeskuksen hallituksen puheenjohtaja Jukka Kinnunen uskoo.

Automaattinen rekisterikilpien lukulaite otetaan kevään aikana testattavaksi ensin yksittäisissä poliisiautoissa. Perusteellisen testaamisen jälkeen laite asennetaan portaittain poliisin liikennekalustoon.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa