Aivokuollut pidetään hengissä synnytykseen asti

Kerroin aiemmin tapauksesta, jossa Yhdysvaltojen Texasissa tuomari määräsi sairaalan irroittamaan hengityskoneesta olevan aivokuolleen naisen. Nainen oli raskaana ja sikiön epäiltiin olevan vaikeasti vammainen.

Nyt Kanadassa on menossa vastaavanlainen tapaus, jossa raskaana oleva Robyn Benson makaa sairaalassa aivokuolleena. Vaimonsa aivokuolleena kotoa joulun jälkeen löytänyt lapsen isä Dylan haluaa pelastaa lapsensa.

baby astronomer

Lääkärit kertoivat, että viidennellä kuulla raskaana ollut Robyn voidaan pitää keinotekoisesti hengissä. Lapsen mahdollisuudet selvitä paranevat jatkuvasti.

Menemme katsomaan häntä päivittäin. Hän työskentelee niin kovasti kasvattaakseen poikamme. Hänen aivonsa eivät ole elossa, mutta hän itse on, Dylan kertoo.

Dylan on aloittanut verkossa Baby Iver Fund– rahankeruukampanjan lapsensa puolesta. Baby Iver Fundiin on kerätty muutamassa päivässä jo yli 130 000 dollaria.

En voi uskoa, että en pääse enää puhumaan hänelle. On erittäin vaikeaa ajatella, että poikamme kasvaa tapaamatta ihanaa äitiään. Joudumme hyvästelemään Robynin vain tunteja sen jälkeen, kun näemme Iverin ensimmäisen kerran, Benson kirjoittaa.

Pietar.in kommentti:

Nyt pitää ottaa kantaa tähän juttuun. Mielestäni on eettisesti väärin, että lapsi abortoidaan mahdollisen vammaisuuden takia. Kenelläkään ei pitäisi olla oikeuttaa päättää toisen kuolemasta, jos ei voi olla varma ettei toivoa ole.

Ensimmäisessä tapauksessa sairaala olisi halunnut pitää sikiön hengissä. Tämän myötä voikin siis olettaa, että tilanne ei ollutkaan niin paha kuin annettiin ymmärtää.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa