Älä jätä tavaroitasi vahtimatta

Helsingin keskustan vaateliikkeestä anastettiin lauantaina 15.2 klo 13 aikaan henkilökuntaan kuuluvalta mieheltä matkapuhelin. Epäilty oli kerjännyt rahaa lapulla ja suorittaen samalla anastusrikoksen.

Epäilty on noin 20 -vuotias, 170 cm, tummahiuksinen ja ulkomaalainen. Helsingin poliisi ei ole toistaiseksi tavoittanut rikoksesta epäiltyä ja on mahdollista, että hän käyttää samaa tekotapaa uudelleen.

600-nokia-lumia-920-yellow-portrait

Helsingissä anastettiin samalla tekotavalla 130 matkapuhelinta vuoden 2013 maaliskuun ja elokuun välisenä aikana. Rikokset tapahtuivat pääasiassa kantakaupungin alueella pienliikkeissä henkilökuntaan kohdistuen tai erilaisissa ravintoloissa asiakkaisiin kohdistuen.

Poliisi kehottaa ihmisiä tarkkaavaisuuteen ja suojaamaan matkapuhelimiaan ja muuta arvo-omaisuuttaan ulkopuolisten anastusyrityksiltä. Puhelinta ei saa jättää ilman valvontaa edes pöydälle lähietäisyydelle.

Oulun poliisilaitos sen sijaan varoittaa jättämästä ylimääräisiä tavaroita autoon, sillä tavarat eivät ole välttämättä turvassa lukitussa autossa, vaan tavallaan, kuin näyteikkunassa.

Kahden viime päivän aikana on tullut useita ilmoituksia autoihin murtautumisista. Yhteisänä piirteenä on ollut, että autoista oli anastettu sisällä näkyvissä ollutta omaisuutta.

Tekijä on rikkonut auton ikkunan ja anastanut kaikkea autossa näkyvillä olevaa irtainta tavaraa. Erityisesti kohteena ovat olleet sellaiset pysäköitynä olleet autot, joissa näkyvillä on ollut lompakoita, puhelimia, käsilaukkuja ja tietokoneita, kertoo poliisi.

Akuuteissa tapauksissa tulee soittaa heti hätänumeroon 112 poliisipartion saamiseksi paikalle.
Poliisipartiolle tulee kertoa tuntomerkit rikoksesta epäillystä ja hänen poistumissuuntansa.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa