Huijatuilta vaaditaan maksua perintätoimiston kautta – Kuluttajavirasto: toimi näin

Autonarvio.com -palvelu puhuttaa edelleen. Kuluttajavirasto pyytää jättämään maksamatta virolaiselta Storm & Mets Law Office -perintätoimistolta tulevia palveluun liittyviä perintävaatimuksia.

1288628495162

Lukuisat kuluttajat ovat klikanneet Autonarvio.com-sivustolla aloituspainiketta ja tulleet samalla sidotuksi maksulliseen sopimukseen. Lisäksi laskuja on lähetetty myös kuluttajille, jotka eivät ole klikanneet lainkaan aloituspainiketta tai jotka eivät ole edes käyneet yhtiön sivustoilla.

Autonarvio.com -sivusto antaa harhaanjohtavan kuvan sopimuksen syntymiseen liittyvistä tekijöistä. Jos kuluttaja katsoo tulleensa asiassa harhaanjohdetuksi, maksuvaatimus on syytä kiistää. Jos kuluttaja ei ole tilannut palvelua, lasku on aiheeton ja sitä ei tarvitse maksaa. Laskuun kannattaa kuitenkin joka tapauksessa reagoida tekemällä yritykselle kirjallinen reklamaatio, toteaa kuluttaja-asiamies.

Laskun jättäneet maksamatta ovat saaneet perintävaatimuksia virolaiselta Storm & Mets Law Officelta. Lähettäjä vaatii maksamaan kirjeessä olevan summan virolaiselle pankkitilille ja ilmoittaa myös harkitsevansa asian siirtämistä oikeuden käsiteltäväksi.

Toimintaohjeet perintävaatimuksen saaneille

Lähetä osoitteeseen finland@stormmets.ee sähköpostiviesti, jossa ilmoitat kiistäväsi sinuun kohdistetun perintävaatimuksen. Voit käyttää apuna alla olevia malleja.

Jos et ole käynyt Autoarvio.com:in sivustoilla tai jos et ole painanut ”aloita nyt” -painiketta, käytä viestissäsi seuraavaa mallia:

Vastustan vaatimustanne. En ole tilannut vaatimuksen perusteena olevaa palvelua. Perintäkuluvaatimuksenne on lisäksi lainvastainen.

Jos olet painanut ”aloita nyt” -painiketta, mutta et ole ymmärtänyt asian johtavan sitovaan sopimukseen, käytä viestissäsi seuraavaa mallia:

Vastustan vaatimustanne. Väitetty tilaus on saatu aikaan minua harhauttamalla. Aloita nyt -painikkeen merkitys tilauksen vahvistuksena ei ole tullut selvästi esiin. Perintäkuluvaatimuksenne on lisäksi lainvastainen.

Mainitse sähköpostiviestissäsi myös perintäkirjeeseesi merkitty viitenumero.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa