Jasu-koira selvisi rotanmyrkystä ja sudesta – Ilves oli liikaa

Pyhäjärven Koskenperällä lauantaina puolen päivän aikaan erään talon väki havahtui ulkoa kuuluneeseen ulinaa, tiedottaa Oulun poliisilaitos.

Koirat istuvat vitriinin päällä.Ulkona odotti kituva lemmikki, joka jouduttiin lopettamaan. Koiran kimppuun oli käynyt ilves ja raateluvammat olivat vahingoittaneet koiraa pahoin. Ilveksen tuhoisasta vierailusta oli jäljellä vain metsään johtaneet jäljet.

Perheen 5-vuotias lemmikki oli pentuna selviytynyt suuren rotanmyrkkymäärän syömisestä ja toissa kesänä suden hyökkäyksestä. Kissapedon hyökkäys oli jo kovia kokeneelle Jasu-koiralle liikaa, kertoo poliisi.

Pyhäjärven metsästysseuralla on ollut lupa neljän ilveksen kaatoon. Kaikki kaatoluvat on käytetty mutta tapauksen johdosta metsästysseura hakenee pikaista kaatolupaa vielä vapaana häiriköivälle suurikokoiselle ilvekselle.

Tapahtuma-alueella asuu lapsiperheitä ja vanhemmat ovat syystä huolissaan lasten turvallisuudesta.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa