”Metsä teki lapsille tepposet” – Hiihtäjänuoret pelastivat

Liperin Jyrinkylässä keskiviikkona 26.2. kolme noin 11-vuotiasta koululaista olivat lähteneet koulupäivän päätteeksi hiihtäen oikaisemaan koululta kotiinsa Ylämyllylle. Metsä teki tepposet ja pienet koululaiset olivat eksyneet.

Pohjois-Karjalan poliisi kertoo Facebookissa saaneensa ilmoituksen asiasta klo 15.00 aikoihin. Lapset eivät osanneet kertoa, missä päin Pärnävaaraa he olivat.

Poliisin järjestellessä etsintäpartiota, tieto eksyneistä levisi Liperin hiihtoseuran junioreille, jotka vanhempiensa kanssa olivat koonneet viisaat päänsä yhteen ja ryhtyivät arvailemaan kadonneiden olinpaikkaa.

Nuoret lähtivät hiihtämään sovittuja hiihtoreittejä läpi ja jonkun ajan kuluttua löysivät kylmissään ja hädissään olevat pienet koululaiset erään mökin pihalta Pärnävaaran hiihtokeskuksen ympäristöstä.

Tässä vaiheessa myös poliisin etsintäjoukot saapuivat paikalle. Etsintäporukan tehtäväksi jäi vain pienet koululaisten kunnon varmistaminen sekä kiitoksen esittäminen aktiivisille hiihtoseuran junioreille hyvin hoidetusta etsintätehtävästä, kertoo Vesa yleisjohdosta.

Nuorten etsijöiden toimesta kadonneet koululaiset löytyivät nopeasti ja tapahtuma sai onnellisen ja nopean päätöksen. Poliisi kiittää nuoria.

hiihto

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa