Nuorten vedonlyönnit johtivat rikosten tekemiseen

Tampereella poliisi on tutkinut murtautumalla tehtyjä varkauksia ja varkauden yrityksiä. Näiden omaisuusrikosten tekijöiksi osoittautuivat nuoret tekijät.

vedonlyontiOsa tekijöistä on ollut juuri täysi-ikäisyyden saavuttaneita ja yksi tekijöistä oli selvästi alle 18-vuotias. Poliisin ja nuorten kanssa työskentelevien henkilöiden toimivalla yhteistyöllä oli asian selvittämisessä iso merkitys.

Esitutkinnassa on rikosten motiiviksi selvinnyt erilaisten ajanvietepelien voittamisen vedonlyönneistä syntyneet velat. Panokset ovat alun muutamista kymmenistä euroista kasvaneet ja velkasuhteet ovat nousseet jopa pariin tuhanteen euroon, kerrotaan Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Näiden velkojen maksamiseksi on varastettu mm. elektroniikkaa ja luovutettu arvokastakin omaisuutta vedonlyöntien voittajille. Poliisilla ei ole tiedossa, kuinka laajasta ilmiöstä vedonlyöntien kohdalla on kyse.

Poliisi haluaa kuitenkin muistuttaa nuoria asian seuraamuksista ja pitkäkestoisestakin vaikutuksesta elämään. Myös rikoksella viedyn omaisuuden vastaanottaja syyllistyy asiassa rikokseen.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa