Väkivaltainen mies uhkasi poliisia – Lukitsi itsensä vyöllään poliisiautoon

Helsingin Vellamonkadulta ilmoitettiin hätäkeskukseen klo 09.20 sekavasti käyttäytyvästä miehestä, joka rikkoi kerrostalon ikkunan. Poliisi tapasi tuntomerkkeihin sopivan miehen Hermannin rantatieltä.

Mies heitti jotakin kohti poliisiautoa ja lähti juosten karkuun. Haukilahdenkujalla mies yritti rikkoa kivellä kerrostaloasunnon ikkunaa, mutta ei onnistunut siinä. Poliisien lähestyessä miestä, tämä uhkasi poliiseja kivellä ja jatkoi juosten karkumatkaansa.

kc3a4siraudat

Poliisi seurasi miestä jalan Saarenkadulle, jossa hän yritti rikkoa asunnon ulko-oven lasia. Poliisin käskytykseen kiven pudottamisesta ja rauhoittumisesta mies ei reagoinut mitenkään vaan siirtyi asunnon olohuoneen ikkunan luokse ja rikkoi sen hallussaan olleella kivellä.

Särkyneestä ikkunasta saamallaan lasinpalalla mies uhkasi poliisia. Mies siirtyi rikotusta ikkunasta sisälle asuntoon, jossa hän yritti rikkoa toista ikkunaan päästäkseen ulos asunnosta.

Tässä vaiheessa paikalle oli saapunut lisää poliiseja, jolloin mies saatiin kiinni sisällä asunnossa. Miehelle laitettiin voimakkaan vastarinnan vuoksi käsiraudat. Mies oli ikkunaa rikkoessaan saanut vammoja, jonka takia paikalle kutsuttiin ambulanssi.

Ambulanssia odoteltaessa mies oli laitettu poliisiauton takatilaan, jossa mies käsiraudoista huolimatta oli saanut sidottua vyöllään auton ovet sisäpuolelta kiinni siten, että miestä ei saatu ulos ja siirrettyä paikalle tulleeseen ambulanssiin, kerrotaan Helsingin poliisin päivittäistiedotteessa.

Mies jatkoi riehumista poliisiauton takatilassa riisuutumalla ja potkimalla autoa. Tässä yhteydessä poliisiauton ovi saatiin auki ja mies poliisin hallintaan.

Miehen väkivaltaisen käyttäytymisen jatkuessa poliisi joutui turvaamaan ambulanssikyydin sairaalaan, jossa hänen saamansa vammat hoidettiin ja mies saatiin siirrettyä poliisin säilytystiloihin. Vuonna 1986 syntynyt miestä epäillään vahingonteoista ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa