14-vuotias osti lisäominaisuuksia XBoxiin – Huoltajan vaatimukset ei tuo hyvitystä

14-vuotias poika teki Game Oy:n kanssa 22,90 eurolla kolmen kuukauden sopimuksen internetissä käytettävästä XBox Live Gold -peliominaisuudesta pelikonsoliin. Sopimuksella poika sai XBox Live -tilille lisäominaisuuksia, kuten pelata sekä katsoa alaikäisiltä kiellettyjä pelejä ja elokuvia.

xbox_live_gold_3_month

Kyseessä on kuitille tulostuva koodi, joka avaa asiakkaan jo olemassa olevaan XBox Live-jäsenyyteen lisäominaisuuksia. Käyttääkseen tuotetta asiakkaalla on oltava XBox Live-tili.

Huoltaja vaati, että pojan nimissä oleva sopimus perutaan. Myyjän mukaan kauppaa ei voinut enää perua, koska peli oli aktivoitu koodilla, jota ei voi palauttaa.

Poika voi lain mukaan tehdä sopimuksia, jotka ovat olosuhteisiin nähden tavanomaisia ja merkitykseltään vähäisiä. Vähäisinä hankintoina voidaan pitää tuotteita, joita samanikäiset lapset yleensä käyttävät ja jotka ovat kohtuuhintaisia.

Kysymys on sopimuksesta, joka ei asiassa annetun selvityksen mukaan johda mihinkään jatkosopimuksiin. Lautakunta toteaa, että pelikonsoleille ostettavat lisäominaisuudet ovat nykyään tavanomaisia kaupan kohteita 14-vuotiaalle, päätöksessä todetaan.

Kuluttajariitalautakunta ei yksimielisesti suosita asiassa hyvitystä.

Kategoria(t): uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa