Bussikuski heitti poikajoukon ulos, pahoinpideltiin lyöden ja potkien

Helsingissä Tukholmankatu 10 kohdalla sunnuntaina 9.3.2014 klo 00.57 bussissa oli alkanut haista tupakansavu ja bussissa ollut porukka metelöi äänekkäästi. Bussikuski oli pysäyttänyt bussin ja pyytänyt 20 nuoren miehen häirikköjoukkoa poistumaan bussista.

HKL-bussi-78-Vuosaari

Kuljettaja sanoi matkustajille ääneen soittaneensa poliisit paikalle. Bussissa oli jatkunut kova huuto kuskin pyynnöistä huolimatta ja monet sivulliset matkustajat olivat pyytäneet häirikköporukkaa poistumaan bussista.

Lopulta suurin osa porukasta poistui bussista ulos ja kuljettaja sulki keski- ja takaovet porukan poistuttua. Yksi nuorista ei poistunut, vaan meni kuitenkin kuskin luo ja olisi alkanut riehumaan, jolloin kuljettaja oli tönäissyt hänet ulos.

Kuski oli mennyt ulos nuorukaisen perään, jossa olisi alkanut jonkinlainen kärhämä. Ulkona olleet muut rähinäjoukkoon kuuluneet olivat tulleet kaverinsa avuksi ja olivat pahoinpidelleet kuskia lyöden sekä potkien. Lopulta porukka oli poistunut muiden bussissa olleiden mukaan Tukholmankadun Shellin suuntaan, sivullisen todistaja kertoi.

Linja-auton kuljettajalle aiheutui tapahtuman yhteydessä vammoja, mm. hänen oikea silmänsä oli turvonnut umpeen ja oikea poskipää oli turvoksissa. Lisäksi kuljettajan hampaasta oli lohjennut pala ja vasemmassa sääressä näkyi turvotusta. Ambulanssi vei linja-auton kuljettajan tutkittavaksi sairaalaan.

Häirikköjoukko koostui todistajien mukaan n. 15 – 20 nuoresta miehestä, jotka olivat arviolta 15- 20-vuotiaita. Tehtävälle liittyneet partiot tavoittivat osan tästä joukosta ja näiden henkilötiedot otettiin ylös.

Asiaa tutkitaan pahoinpitelynä. Asiasta jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä poliisin numeroon 071-8775550.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa