Ei vuokrannut asuntoa romanille – syyllistyi syrjintään

Syrjintälautakunta on vähemmistövaltuutetun pyynnöstä tutkinut, että onko yksityinen vuokranantaja rikkonut yhdenvertaisuuslain mukaista syrjinnän kieltoa.

5133172509_909b6d7f5b_b

Asunnon vuokraaja ei vuokrannut asuntoa romanitaustaiselle henkilölle. Hän oli itse asunut asunnon vuokralle tarjoamisen aikaan ja asui edelleenkin toisessa omistamassaan asunnossa muualla. Lautakunta katsoi asunnon vuokrauksen tarkoituksena olleen tuoton saaminen sijoitukselle.

Syrjintälautakunta katsoi, että tämän vuoksi kyse oli ollut yhdenvertaisuuslaissa tarkoitetusta sijoitusasunnosta, jonka tarjoaminen yleisölle vuokrattavaksi kuuluu yhdenvertaisuuslain soveltamisalaan.

Syrjintälautakunta katsoi asunnon omistajan kieltäytyneen vuokraamasta yleisölle vuokralle tarjolla ollutta sijoitusasuntoa siitä kiinnostuneelle henkilölle hänen romanitaustastaan johtuen, päätöksessä todetaan.

Lautakunta teki maanantaina päätöksen, jossa se kieltää asuntoa vuokrannutta henkilöä jatkamasta tai uusimastayhdenvertaisuuslain vastaista etniseen alkuperään perustuvaa syrjintää.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin Ei vuokrannut asuntoa romanille – syyllistyi syrjintään

  1. Valkolainen sanoo:

    En itse halua yhtään romania taloomme asumaan. Kun tulee yksi, tulee kaksi, neljä ja niin edelleen. Mieheni äidiltä, lähes 80 -vuotiaalta, sairaalta ihmiseltä, mustalaiset huijasivat rahaa suuria summia.

    Samanlaisella logiikalla sosiaaliviranomaiset tulisi tuomita rikokseen avustamisesta. Mikä olisikin oikein ja toivottavaa monessa tapauksessa. Kerran on tuo rikoksentekoväline, hame, tuomittu menetetyksi valtiolle (IL uutisoi v. 2006)

    Sosiaaliviranomainen on valtuutettu antamaan romaninaisille rahaa perinnehameeseen. Tukisumma jää hieman alle 150 eur. Hametta naiset käyttävät rikoksen välttämättömänä apuvälineenä. Romanihameen vuorikangas ja päällikangas on ommeltu helmasta yhteen niin, että muodostuu laaja pussi. Poliisi on myös kertonut nähneensä mitä erilaisempia virityksiä näissä hameissa, koukkuja, foliopusseja ja erilaisia taskuja, mutta näistähän oletkin blogannut jo.

Vastaa