Ikävä käänne järkyttävässä huostaanotossa

Oulussa tammikuun alussa tapahtui kyseenalainen kaksospoikien huostaanotto, joka nosti suuren mediakohun. Poliisin toiminta sosiaalityöntekijöiden apuna kuvattiin nimittäin videolle.

huostaanotto

Tuomioistuimet ovat vahvistaneet viranomaisten laittomuudet tapauksissa, mutta silti lasten palauttamista ei tarvitse suorittaa. Lasten palauttamisen sijaan aiemmin sovitut kokoukset asian selvittämiseksi on peruttu.

Syynä kerrotaan olevan se, että isä kuvasi tilannetta omassa kodissaan ja uhkasi julkaista materiaalia verkossa. Isä äänitti kuitenkin myös kyseisen puhelun ja julkaisi sen verkossa.

Me toistaiseksi perutaan noi palaverit mitä ollaan sovittu. Ainakin kolme esimiestä on linjannut, että meidän täytyy toimia näin. Me ollaan nyt tavattu kolme kertaa aika tiiviisti, eikä se meidän yhteistyö ole alkanut sujumaan, eikä olla päästy asiassa eteenpäin ollenkaan, sosiaaliviranomainen kertoo.

Kuuntele koko puhelu:


Record audio or upload mp3 >>

Viranomaiset siis perustelevat uutta päätöstä sillä, että isä otti valokuvia yksityistiloissa ja uhkasi julkaista ne netissä. Toimet ovat laittomia, koska Suomessa ihminen saa kuvata omassa kodissaan mitä tahansa.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin Ikävä käänne järkyttävässä huostaanotossa

  1. Maija Mämmelä sanoo:

    Kun jo on tehty törkeä lasten riisto ,pitääkö kiusata ja pitkittää ihmisoikeuksia toteutumasta. Suomen lainsäädännössä on ihmisoikeudet ja identiteetti , tässä ovat lasten omaiset kuvanneet kodissaan tapahtuvaa , riistoa pakkoviennillä itkevät lapset pois kotoa. Ei voida laillisesti kieltää lastentapaamista kuvaus tai puheen nauhoituksesta kotona , kun omia lapsia viedään kuin vierasta sikaa.
    Olkaa ihmisiä ihmiselle ja antakaa lasten palata kotiin.

Vastaa