Mamujen ”Olen suomalainen” nousi hitiksi

Kari Tapion laulusta ”Olen suomalainen” on julkaistu uusi versio, jossa sen esittävät kaksitoista ihmistä, joilla on Suomen kansalaisuus, mutta joiden juuret ovat joka puolella maailmaa. Kansalaiset feat. Merborgare -projektin laulussa ”Olen suomalainen” esiintyvät muun muassa perulainen oopperalaulaja Milagros Samanamud ja Intiasta Suomeen adoptoitu Sade Kiiskinen. Projekti haastaa pohtimaan kuka on suomalainen, mitä suomalaisuus tarkoittaa ja keitä kaikkia se koskettaa. Entä mitä kaikkea pitää sisällään laulun kohta ”on täällä kansa, jonka kyyneleistä aikaan saisi aika monta valtamerta”? Laulun alkuperämaassa Italiassa musiikkivideo on kerännyt mediahuomiota. Musiikkivideota on Youtubessa katsottu yli 130 000 kertaa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa