Omistatko nämä arvokkaat korut?

Viisi Romanian kansalaista saapui Tukholmasta Turkuun 26.1.2014, jonka jälkeen henkilöt kiersivät autollaan Suomea neljän päivän ajan. Ryhmä anasti ainakin Espoossa, Helsingissä, Lappeenrannassa, Iisalmessa ja Kajaanissa sijaitsevista kultasepänliikkeistä erilaisia koruja yhteensä noin 100.000 euron arvosta.

Osa henkilöistä vei myyjän huomion erehdyttämällä myyjää tekeytymällä tavallisiksi asiakkaiksi, jolloin muut anastivat erilaisia koruja. Epäillyt saatiin kiinni Vaasassa 30.1.2014. Autolle suoritetussa teknisessä tutkinnassa auton rakenteista löytyi Lappeenrannasta anastettu noin 20.000 euron arvoinen koru.

Epäiltyjen hallusta löytyi ylimääräisiä, ja varsin arvokkaan näköisiä jalokivin varustettuja sormuksia ja kaulakoruja, joiden kaiverruksista voidaan päätellä niiden olevan peräisin Suomesta. Yhden punarubiinisen sormuksen valmistaja on Kuopiosta.

Asianomistajat eivät ole koruja tunnistaneet, ja rikosten ovela rikoksen tekotapa mahdollistaa, etteivät yksittäiset asianomistajat tiedosta joutuneensa rikoksen uhreiksi, tiedottaa asiaa tutkiva Länsi-Uudenmaan poliisilaitos.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen Järjestäytyneen omaisuusrikollisuuden tutkintaryhmä pyytää koruista tietäviltä yhteydenottoa numeroon 071-8738443 klo 08 – 16 välisenä aikana.

koru+1

koru+2

koru+3

koru+4

koru+5

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa