Parantaako ruoka Sinut?

Syö sitä, syö tätä! Tuota et saa missään nimessä syödä milloinkaan! – Elät pidempään ja sitä rataa eteenpäin, huutavat jatkuvasti mainokset, lehdet sekä internetin keskustelupalstat.

Jotkut ovat kokeneet jotain ihmeellistä noudattamalla näitä ohjeita. Toiset kuvittelevat parantuvansa sairauksista kaikenmaailman juurilla, öljyillä ja mausteilla. Myös ihmeellisiä guruja on rahdattu hoopoilemaan kotimaahamme.

Kukaan ei ole siltikään kokenut kuolemattomuutta, kaikki on silti täältä kannettu jalat edeltä.  Ei siihen ole ollut apua hihhuloinnista ruoan suhteen. Lopulta kovimmatkin intoilijat ovat myöntäneet tämän tosiasian. Turhaa aikaa on vain tuhlattu, vaikka olisi sekin aika pitänyt nauttia elämästä sekä rakastaa lähimmäistä.

Ei tietenkään voi täysin elää ja syödä mitä lystää. Täytyy muista se vanha hyväksi koettu totuus; kohtuus kaikessa. Tällä ohjeella pääsee hyvin pitkälle tässä maailmassa. Ei ole vaarallista syödä vaikkapa eineksiä välillä.

Vaimoni puki tuossa aiemmin onnellisuuden upeasti sanoiksi. Lause ”Ja nauti siitä, mitä siulla on, mitä voit tehdä, mistä saat iloa” kuvaa hyvin tätäkin artikkelia. Jos nautit tuosta edellä mainitusta niin ei siinä mitään. Itse en kuitenkaan lähtisi noihin hömpötyksiin mukaan.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa