Vakuutusyhtiö: Rattijuopon kyydissä oleminen itsemurhayritys

Vuonna 1994 sattui auto-onnettomuus, jossa autonkuljettaja puhalsi 2,3 promillea. Rattijuopon kyydissä pelkääjän penkille ilman turvavyötä sammunut matkustaja sai onnettomuudessa vaikean aivovamman, jota ei kuitenkaan huomattu heti.

Keskinäinen Vakuutusyhtiö Tapiola hylkäsi uhrin liikennevakuutuskorvaus hakemuksen, uutisoi Turun Sanomat. Vakuutusyhtiön mukaan humalaisen kyydissä olo oli tahallinen itsemurhayritys. Uhrin olisi pitänyt tietää kuljettajan humalatilasta.

5455327639_c239a31985_b

Nuorukainen yritti palata työelämään moneen otteeseen, mutta työsuhteet kariutuivat vaikeuksiin. Äitinsä luokse muuttamaan joutunut nuori mies hakeutui tutkimuksiin vuosien kuluttua. Vuonna 2007 hänet todettii olevan parantumattomasti täysin työkyvytön.

Vakuutusyhtiö kieltäytyi maksamasta mitään korvauksia, koska rattijuopon kyydissä vammautuneelle ei tarvitse maksaa liikennevakuutuskorvauksia ilman erityisiä syitä. Varsinais-Suomen käräjäoikeus että Turun hovioikeus totesivat tulkinnan vääräksi.

Käräjäoikeus hylkäsi vakuutusyhtiön perustelut ja hovioikeus oli samaa mieltä. Vakuutusyhtiö määrättiin maksamaan uhrille 8 000 kärsimyskorvauksia ja lisäksi 2 700 euroa työkyvyttömyyseläkettä kuukaudessa 65 vuoteen asti. Eläke määrättiin maksettavaksi takautuvasti vuodesta 2002 lähtien.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa