Huolto kusettaa monia autoilijoita

Suomalaisautoilijat eivät tunne oikeuksiaan autohuollossa. Autoilijoilla on virheellisiä käsityksiä siitä, millä edellytyksillä autonvalmistajan antama takuu säilyy, kertoo Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen tutkimus.

  1. Noin kolmannes suomalaisautoilijoista luulee, että auton määräaikaishuolto tulee suorittaa valtuutetussa merkkihuollossa, jotta autonvalmistajan antama takuu säilyy.
  2. Viidenneksen mielestä huollot (muu kuin määräaikaishuolto) tai korjaukset tulee suorittaa valtuutetussa merkkihuollossa, jotta autonvalmistajan antama takuu säilyy.
  3. Peräti 45 % olettaa, että on käytettävä automerkin omia varaosia, jotta autonvalmistajan antama takuu säilyy.
  4. Yli kolmannes (35 %) suomalaisautoilijoista kokee saaneensa joko autokauppiaalta tai merkkihuollosta informaatiota, jonka mukaan takuu säilyy vain, jos auto huolletaan valtuutetussa merkkiliikkeessä.
  5. Yli kolmannes (34 %) suomalaisautoilijoista kokee saaneensa joko autokauppiaalta tai merkkihuollosta informaatiota, jonka mukaan takuu säilyy vain, jos huollossa ja korjauksissa käytetään automerkin omia varaosia.

orig_shutterstock_9025909

EU:n ryhmäpoikkeusasetuksen mukaan auton saa vapaasti huollattaa ilman takuun raukeamista. Myöskään auton takuu ei raukea, vaikka varaosina ei käytetä autovalmistajan merkkiä, kunhan varaosa täyttää valmistajan määrittämät laatukriteerit. Ryhmäpoikkeusasetuksen tavoitteena on kilpailun lisääminen ja auton huolto- ja korjauskustannusten merkittävä alentaminen.

Oikea tieto kuluttajan oikeuksista takuuaikana ja autoa huollettaessa on terveen kaupankäynnin perusedellytys, mutta tutkimustulosten mukaan tässä näyttäisi vielä olevan paljon tehtävää. Kuluttajan valinnanvapaus on tärkeä osa markkinoiden toimivuutta ja siksi kaikkien eduksi, kommentoi tutkimustuloksia Kilpailu- ja kuluttajaviraston johtaja Anja Peltonen.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa