Myisitkö hänelle kaljaa? Kokeile itse Arvaa ikä -kampanjassa

Päivittäistavarakauppa ry on aloittanut Facebookissa Arvaa ikä -kampanjan, jossa voi kokeilla, miten hyvin nuorelta näyttävien henkilöiden iän arviointi itseltä onnistuu.

arvaaikaIkärajakampanjassa muistutetaan alkoholin ja tupakan myynnin ikärajavalvonnasta ja sen pelisäännöistä ruokakaupoissa. Kaupoissa on alkoholin ja tupakan ikärajavalvonnan osalta käytössä ohjeistus 30 vuoden viiteiästä.

Iän arvioiminen ulkonäön perusteella ei aina ole niin helppoa kuin ehkä äkkiseltään luulisi. Haluamme kampanjalla muistuttaa asiakkaita 30 vuoden viiteiästä sekä alkoholin ja tupakan myynnin ikärajavalvonnan tärkeydestä, johtaja Ilkka Nieminen Päivittäistavarakauppa ry:stä toteaa.

Päivittäistavarakaupoissa iän voi todistaa poliisin myöntämällä kuvallisella henkilökortilla, passilla, ajokortilla ja mopokortilla. Jos asiakas ei voi pyydettäessä todistaa ikäänsä, kauppa ei voi myydä tuotetta.

Ikärajavalvonnan 30 vuoden viiteikä on ollut käytössä reilun vuoden ajan ja se on tuonut hyviä tuloksia. Myös asiakkaat ymmärtävät yleensä hyvin ikärajavalvonnan tavoitteen. Moni 30 vuotta täyttänyt on kertonut suorastaan ilahtuneensa, kun oma ikä on arvioitu alle 30 vuodeksi, Nieminen kertoo.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin Myisitkö hänelle kaljaa? Kokeile itse Arvaa ikä -kampanjassa

  1. Suvi Sojanto sanoo:

    Kolme poikaa ja laitimmaiset tytöt ovat alle 30v.

Vastaa