Nyt nousee kohu – Posti tuo homoerotiikan postimerkkiarkille

Itella Postilta tulee syys-lokakuussa 2014 myyntiin postimerkkijulkaisu, joka tulee varmasti nostamaan kohun täällä takapajulassa. 8.9. julkaistavat merkit Tom of Finlandista, joissa nähdään itsetietoista ja ylpeää homoerotiikkaa.

Tom+of+Finland+postimerkki+arkki+Touko+Laaksonen

Tom of Finlandia pidetään yhtenä Suomen tunnetuimmista kuvataiteilijoista maailmalla. Hänen homoeroottiset piirroksensa ovat nousseet omassa tyylilajissaan ikoniseen asemaan ja vaikuttaneet mm. popkulttuuriin ja muotiin.

Taiteilija Tom of Finlandin takana oli Touko Laaksonen (1920–1991), joka ehti tehdä uransa aikana yli 3 500 piirrosta.

Postimerkkiarkkiin päätyneet kaksi piirrosta ovat valinneet merkin suunnitellut graafikko Timo Berry ja Susanna Luoto, joka edustaa Los Angelesissa toimivaa Tom of Finlandin nimeä kantavaa säätiötä Suomessa.

Arkissa kuvataan aistillista elämisen voimaa ja ylpeyttä itsestä. Sitä tässä pohjoisessa maassa ei ole koskaan liikaa, Timo Berry kuvailee.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa