Poliisilakimies: ”Tointaakohan lantakasaa ryhtyä teelusikalla levittämään”

Pohjois-Karjalan poliisin poliisilakimies Pena on kirjoittanut Facebookissa jutun ”tuodaan viinaa. Jota juodaan, viisaudesta en niinkään tiedä.”

1979311_630804936968353_2009015384_o

Hänen uransa alkuaikoina keitettiin pontikkaa, sitten alettiin salakuljettaa 96 -prosenttista pirtua. Miedommassa valikoimassa oli mehukattipulloon pullotettua ”kotiviiniä”, joka tosiasiassa oli pikavalmistusmenetelmällä käytettyä mehunmakuista kiljua.

Tiedotusvälineistä on saanut viikon sisällä lukea käräjillä käsiteltävistä viinanmyyntijutusta. Muutaman vuoden aikana yksi mies välitti noin 1.600 ja toinen 1.400 puolen litran pulloa Virosta tuotua jäykkää viinaa.

Yhteistä on halvat tuotantokustannukset, hyvä kate, kotiinkuljetus ja jakelu myös velaksi ja päihtyneille. Ja pieni kiinnijäämisriski. Virosta osto vitosella, myynti parillakympillä ja kätevä särkymätön ja kilisemätön muovipullo.

Pena toivoo sosiaali- ja terveysministeriön virkamiehille ja päättäjille onnea tarpeellisessa ja vaativassa pyrkimyksessään. Hän epäilee kuitenkin, että suunnitelma vähentää alkoholihaittoja on yhtä tehokas kuin pöyhiä lantakasaa teelusikalla.

Tulee vaan jotenkin mieleen pellolla oleva iso lantakasa. Tointaakohan sitä ryhtyä teelusikalla levittämään, jos ei haluta tai pystytä käyttämään traktoria tai edes talikkoa. Tuppaa kasa ruveta haisemaan ja naapurit nauramaan. Ja eteläiset heimoveljet kiittää.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa