Rosvot hämäsivät: Henkilökunta kantoi varkaille tavarat suoraan autoon

Etelä-Suomessa sijaitsevista auto- ja rengasliikkeistä on röyhkeällä tavalla anastettu yli 30 sarjaa auton renkaita vanteineen. Anastetun omaisuuden arvo nousee noin 50 000 euroon.

tyres

Noin 18 – 20- vuotiaat miehet marssivat liikkeisiin tai huoltotiloihin niiden aukioloaikana ja kantaneet renkaita autoonsa. Useimmissa liikkeissä teot on havaittu vasta jälkikäteen. Kerralla on anastettu yhdestä kolmeen sarjaa renkaita.

Vain harvoissa liikkeissä henkilökunta on puuttunut miesten toimintaan. Näissä liikkeissä miehet ovat selittäneet tulleensa hakemaan omia renkaitaan tai muita autotarvikkeita, Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kerrotaan.

Pääsääntöisesti nämä teot ovat jääneet yrityksiksi, pois lukien tapaus jossa liikkeen henkilökunta auttoi miehiä kantamaan yli 5000 euron arvoisen rengassarjan autoon.

Päätekijäksi järvenpääläistä 19-vuotiasta miestä, joka on asian johdosta vangittuna. Hän on anastanut renkaita kavereidensa kanssa. Poliisilla on ollut jutun tutkinnan aikana pidätettynä tai kiinniotettuna viisi muuta eteläsuomalaista nuorehkoa miestä. Epäillyt ovat pääosin tunnustaneet teot.

rengasvarkaus

Poliisi muistuttaa auto- ja rengasliikkeitä huolehtimaan riittävästä lukituksesta ja kulunvalvonnasta, jotta asiattomien henkilöiden pääsy huolto- ja varastotiloihin voidaan estää.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa