Vanhemmat huomio – Kauhuviesti kiertää lasten kännyköissä

Jyväskylässä lasten älypuhelimissa kiertää karmaiseva ketjuviesti. Viestissä kerrotaan, että kaula sivalletaan miekalla poikki, jos viestiä ei lähetä eteenpäin.

Nimeni on Teresa Fidalgo. Olen haamu. Kyllä, luit oikein. Kuolin vuonna 1983. En ole murhannut ketään, älä pelkää. Mutta tulen murhaamaan juuri SINUT, jos et lähetä tätä yli 10:lle! Eli jos et lähetä, tämän viikon sisällä, minä ilmestyn yöllä huoneeseesi, ja herätän sinut. Heräät, ja annan sanoa viimeiset sanasi ja sitten sivallan miekalla kaulasi poikki. Ai et usko? No googletappa nimeni.

Viestissä esiintyvä Teresa Fidalgo tuottaa Google-haulla kummitustarinan, jossa päähenkilönä on liikenneonnettomuuden uhriksi joutunut tyttö. Hahmo on peräisin David Rebordãon lyhytelokuvasta A Curva.

Näitä nyt pyörii lasten kännyköissä ja ilmiö liittyy nettikiusaamiseen, sanoo Keskisuomalaiselle mediakasvatuksen asiantuntija Anri Leveelahti Suomen Vanhempainliitosta.

Jos lapselle ostetaan polkupyörä, hänet opetetaan ensin ajamaan ja sitten käyttäytymään liikenteessä ja ennakoimaan vaaranpaikat yhdessä. Sama koskee periaatteessa älypuhelimen hankintaa, kiteyttää Jyskän koulun rehtori Markku Ahila.

845492A01

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa