Ilmatieteen laitos varoittaa rankoista sateista

Tiistai- ja keskiviikkoaamun välisenä voi Pohjois-Karjalan, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon ja Pohjois-Savon alueella sataa paikoin jopa yli 50 millimetriä. Ilmatieteen laitoksen mukaan näin runsas sademäärä on harvinainen.

IMG_8924

Vettä sataa kyseisillä alueilla 40–60 millimetriä vuorokaudessa. Yhteensä sadetta voi tulla jopa yli 70 millimetriä kahden vuorokauden aikana. Itärajalla sateen lisäksi ukkonen voi jyrähtää paikoin.

Kyseessä on enimmäkseen rintamatyyppinen sade, joka kertyy kohtalaisen tasaisella tahdilla, mutta laajoille alueille. Tällä voi olla vaikutuksia esim. maataloudelle, kun pellot vettyvät ja valunta on runsasta, toteaa Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eerik Saarikalle.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa