Karannut murhamies söi, saunoi ja siivosi useilla kesämökeillä

Elinkautisvanki Pekka Luukkonen karkasi Oulun vankilasta huhtikuun alussa. Luukkonen otettiin poliisin toimesta kiinni sunnuntai-iltana 4.5.2014 murtauduttuaan kesämökkiin Keski-Suomessa Konnevedellä.

Luukkosen jäljiltä löydettiin haulikko ja kivääri, jotka olivat anastettu kesäasunnolta Vieremältä. Aseiden omistaja ei ollut huomannut aseiden katoamista, joten rikosilmoitusta aseista ei oltu kirjattu ennen Luukkosen kiinnijäämistä.

Tämän lisäksi Luukkosta epäillään myös useammasta eri omaisuusrikoksesta kuukauden kestäneen pakomatkansa aikana.

Luukkosen epäillään murtautuneen pakomatkansa aikana useampaan kesäasuntoon Oulun, Ylä-Savon sekä Keski-Suomen alueella. Luukkosen epäillään asustelleen mökeissä useampia päiviä kerrallaan. Luukkosen epäillään liikkuneen anastetuilla ajoneuvoilla, kerrotaan Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Kesämökkeihin oli murtauduttu aiheuttamalla pienet vauriot. Epäilty oli oleskellut mökeissä siististi ja pyrkinyt siivoamaan jälkensä. Ruokia oli syöty ja mökkejä oli mahdollisuuksien mukaan lämmitetty, joissain mökeissä epäilty oli mahdollisesti myös saunonut.

Luxorious Sauna

Luukkosen hallussa oli kiinniottohetkellä myös teltta ja makuupussi, sekä retkeilyyn soveltuvia työkaluja, joiden alkuperä on osin selvittämättä.

Poliisi pitää mahdollisena, että kaikki Luukkosen pakomatkan aikana tekemät rikokset eivät ole vielä tulleet poliisin tietoon, koska kaikki mökkien omistajat eivät ole vielä käyneet mökeillään talven jäljiltä.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa