Kiitos EU – Verkkokaupan maksuton palautusoikeus poistuu

EU:n uudet verkkokauppa-asiointia koskevat säännökset astuvat voimaan 13. kesäkuuta. Tämän myötä automaattinen kuluttajalle maksuton palautusoikeus poistuu.

Asiakkaan on aina ilmoitettava palautuksesta ja kaupan peruutuksesta myyjälle. Pelkkä tavaran noutamatta jättäminen tai palauttaminen eivät enää riitä kaupan peruuttamiseksi. Kuluttajan on tehtävä peruutusilmoitus verkkokaupalle 14 päivän sisällä lähetyksen vastaanottamisesta ja palautettava tavara 14 päivän kuluessa peruutusilmoituksesta.

Muutoksessa tärkeintä on riittävä informointi. Palauttamisesta kannattaa tehdä omat ohjeensa, joissa kerrotaan palauttamisen eri vaiheet ja tarvittavat toimenpiteet. Useat kauppiaat laittavat jo nyt asiakaspalautuslomakkeen ja kuljetusta varten tarvittavan osoitekortin lähetyksen mukaan, joka helpottaa kuluttajan arkea ja vähentää virheitä, ohjeistaa Itellan verkkokaupan asiantuntija Kari Nykänen.

Verkkokauppiaat voivat edelleen tarjota asiakkaille maksuttomia palautuksia. Kari Nykänen muistuttaa, että helppo palauttaminen ja kuluttajalle ilmaisen palautuksen tarjoaminen on verkkokauppiaan kilpailukykyä parantava toiminto, joten siihen kannattaa paneutua.

Uusi laki mahdollistaa uusia kaupankäyntiä edistäviä toimintamalleja kauppiaalle, esimerkiksi ilmaiset palautukset voi tarjota vaikka silloin kun ostoksen arvo ylittää kauppiaan asettaman rajan tai niille asiakkaille, jotka keskittävät ostojaan samalle kauppiaalle, Nykänen antaa esimerkkejä.

verkkokauppa

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin Kiitos EU – Verkkokaupan maksuton palautusoikeus poistuu

  1. Päivitysilmoitus: Nettikaupan ilmainen palautusoikeus loppuu – Tämä kauppa ei aio muuttaa mitään - Pietar.in

Vastaa