Lidlin ruokakori selvästi edullisin

Lidlistä saa kerättyä ruokakorin huomattavasti halvimpaan hintaan, selviää Yle Uutisten vertailussa. Mukana vertailussa oli S-ryhmän Rainbow- ja Keskon Pirkka-tuotteet sekä Lidlin omat merkit.

Vertailu perustuu oletukseen, että kotitalous ostaa koko vuoden ajan tietyn kaupan omien merkkien tuotteita. Lidlin kori oli selvästi halvin. Toiseksi jäi S-ryhmän Rainbow-tuotteet ja selvästi kallein K-kaupan Pirkka.

Meidän tavoite on olla halvempi kuin Lidl, ehdottomasti. Jos siihen ei olla päästy, on oltava nöyriä sen asian kanssa, kertoo S-ryhmän valikoimajohtaja Ilkka Alarotu.

Ruokakeskon myyntijohtaja Jussi Tolvanen ei ole huolissaan. Heille on tärkeää, että on paljon kotimaisia tuotteita.

Kotimaisuus maksaa, mutta se on kaupoille avainsana tänä päivänä. Myös Lidl on sen tunnustanut. Kotimaisuusaste lisääntyy koko ajan myös kaupan omissa merkkituotteissa, kertoo Kuluttajatutkimuskeskuksen erikoistutkija Ari Peltoniemi.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa